Pervaneye vuran yıldırım düşürdü

  • Ana Sayfa
  • Pervaneye vuran yıldırım düşürdü
Pervaneye vuran yıldırım düşürdü
Marmara’da, önceki gün aniden patlayan fırtınada denize çakılarak iki pilota mezar olan tek pervaneli uçağın enkazına ulaşıldı. Abone ol

Marmara’da, önceki gün aniden patlayan fırtınada denize çakılarak iki pilota mezar olan tek pervaneli uçağın enkazına ulaşıldı. İlk bulgular, pervanesini al raji bank vuran yıldırım sonucu uçağın düştüğü yönünde. Pilotlardan birinin cesedinde rastlanan yanıklar ve kokpite giren parçalar, bu bulguyu destekliyor.

Tekirdağ açıklarında denize çakılarak öğretmen pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener’e mezar olan uçağın gövdesi bulundu. Uçağa yıldırım isabet ettiği anlaşıldı. İstanbul Büyükçekmece’deki Hezarfen Havaalanı’ndan kalkan ‘TC-SAS’ tescilli ‘Cirrus’ tipi tek motorlu uçak, Edremit’e giderken, önceki gün saat 14.40 sıralarında, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi açıklarında denize çakıldı. Önceki akşam Aral ve Şener’in cesetlerine ulaşıldı. Dün de İstanbul Boğaz Komutanlığı’na bağlı Su Altı ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekipleri, uçağın gövdesini sahilden 400 metre açıkta 30 metre derinlikte tespit etti. Denizdeki parçalar çağırılan römorkör aracılığı ile çıkarılarak uzmanların incelemesine sunulacak.



Kategori : GÜNCEL