Ramazanda ağız kokusunu böyle giderin

  • Ana Sayfa
  • Ramazanda ağız kokusunu böyle giderin
Ramazanda ağız kokusunu böyle giderin
Kayseri Özel Avrupa Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Ahu Alçı Karayılan, nanenin Ramazan’da oluşan ağız kokusunun düşmanı olduğunu söylediAbone ol

Kayseri Özel Avrupa Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Ahu Alçı Karayılan, Ramazan’da tüketilen şeker oranının artması, sahurdan s eticaret seo onra dişlerin fırçalanmaması ve uzun saatler aç kalmanın, apız içinde bakteri oluşuma neden olduğunu ve ağız kokusu oluşturduğunu söyledi.

Karayılan Ramazan’da ağız kokusunu önlemenin en önemli yolunun diş fırçalamaktan geçtiğini, bunun yanı sıra, sahurdan hemen sonra yenilecek taze nanenin de ağız kokusunu engelleyeceğini ifade etti. Karayılan, “İyi bir ağız bakımına ihtiyaç vardır. Günde en az iki defa dişleri, dili, yanak içini fırçaladıktan sonra diş ipi ve ağız gargarasıyla diş bakımını desteklemek gerekir. Ramazanda da bir şeyler yenmediği ve tükürüğün azaldığı için ve ağız ve diş yüzeyleri yıkanmadığı için ağız ve nefes kokusu oluşur. Bunu önlemek içinde iftarda ve sahurda bol su tüketmek gerekir. Ayrıca sahurda da nane, tarçın ve karanfil gibi aromatik yağlar içeren bitkilerden yararlanılırsa ağız kokusunu engellemiş olur” dedi.



Kategori : RAMAZAN