Siyasiler ne dedi?

Siyasiler ne dedi?
Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila Afyokkarahisar'daki kahreden patlamanın soru işaretlerini köşesine ytaşıdı.Abone olMilliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'da Afyonkarahisar'da yürekleri parçalayan patlamayı köşesine taşıdı. Bile köşesinden patlamayla ilgili olarak şunları yazdı:

Afyon’da, mühimmat deposunda meydana gelen patlama ve çıkardığı yangınla ilgili yapılan açıklamalarda çok geç saatlere kadar sadece yaralılardan söz edilmesi yüreklere biraz su serp baskılı çakmak mişti. Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gece yarısına doğru “içerde şehitlerimiz olabilir” demesi dışında, sabaha kadar can kaybından söz eden olmadı.

Sabaha doğru Afyon’da, “birlikte içtima yapıldığı ve 25 askerin kayıp” olduğu yolundaki haberler dışında gerçek, Genelkurmay Başkanlığı’nın yazılı açıklamasına kadar anlaşılamadı. Acı gerçek, 2’si astsubay, 2’si uzman çavuş, 21’i er olmak üzere 25 askerimizin şehit olduğuydu.
Bu gerçek sadece Afyon’u değil tüm Türkiye’yi sarstı, yasa boğdu.
Olayla ilgili olarak askeri yetkililerden, Afyon’a ilk ulaşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç’tan aldığım bilgileri şöyle yansıtabilirim.

ANKARA'DAN ÖZEL EKİP

Mühimmat deposundaki patlama 21.11’de gerçekleşiyor. Durum Ankara’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ve oradan Genelkurmay Başkanlığı’na bildiriliyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu Afyon’a hareket ediyor. Ayrıca Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’na bağlı bir ekip ile patlayıcı uzmanı denetmenlerden (sürveyan) oluşan bir ekip de hemen Afyon’a intikal ediyor.
Afyon’a ulaşan Kara Kuvvetleri uzman ekibinin ön incelemesi sonucunda Ankara’ya verilen ilk bilgi olayın bir sabotaj olmadığı yönünde. Bu bilgi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e hemen ulaştırılıyor. Org. Kıvrıkoğlu Afyon’da, Org. Özel Ankara’da geç saatlere kadar iletişim halinde bilgi alış-verişinde bulunuyorlar.



Kategori : MEDYA