Beşşar artık siyasi bir mevtadır

  • Ana Sayfa
  • Beşşar artık siyasi bir mevtadır
Beşşar artık siyasi bir mevtadır
Başbakan Erdoğan, CNN International'da katıldığı programda Suriye, İran, Arap Baharı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'da Christiane Amanpour'un konuğu olduğu programda, Suriye'de yaşanan fosforlu kalem lara ilişkin Türkiye olarak çok önceden Devlet Başkanı Beşşar Esed'e gerekli uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak, ''Geç kalındığına inanıyorum. Zamanında gerekli müdahaleler, uyarılarda bulunuldu ama tüm bunlara rağmen Esed, babasının izinde devam ediyor ve tabii Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor'' diye konuştu.

Bölgedeki siviller için güvenli ya da tampon bölge oluşturulmasına yönelik tartışmalar üzerine Başbakan Erdoğan, ''Tabii burada güvenli bir bölge veyahut ara bölge bunların yapılabilmesi için önce bir defa 'uçuşa yasak bölge' konusunun hallolması gerekir. Yani uçuşa yasak bir bölgeyi eğer halledemezseniz aşağıda yapılacak böyle bir bölge, gelecekte bir Srebrenitsa Katliamı gibi bir katliama vesile olabilir" dedi.



Kategori : POLİTİKA