Dünyanın en büyük ihalesini Türkler kazandı

  • Ana Sayfa
  • Dünyanın en büyük ihalesini Türkler kazandı
Dünyanın en büyük ihalesini Türkler kazandı
İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından açılan ciro bazında dünyanın en büyük askeri bot alım ihalesini Yakupoğlu Tekstil ve Deri Sanayi A.Ş (YDS) kazandı.Abone ol

80 milyon dolarlık ihalede 47 firma arasında öne çıkarak İngiltere ordusunun resmi tedarikçisi tokai çakmak olmaya hak kazanan YDS, 4 yıl boyunca yaklaşık 300 bin çift botu İngiltere ordusu için üretecek.

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleye dünya çapında alanında uzman 47 firma katıldı. İhale, dünyanın ciro bazında en büyük askeri bot alım ihalesi olarak önem taşıyor. İhale kapsamında ilk aşamada firmaların kapasite, üretim kabiliyeti, Ar-Ge kabiliyeti, finansal yeterlilik, tedarik zinciri gücü gibi özellikleri baz alınarak 33 firma elendi. Başarılı olan 14 firmadan, soğuk iklim, çöl ve zor doğa koşullarına uygun bot numuneleri hazırlamaları istendi. Yaklaşık 2 yıl boyunca Kolombiya, Norveç, Afganistan gibi ülkelerde yapılan yürüyüş ve kullanım testleri sonucunda ürünleri başarılı olan YDS, İngiltere ordusunun resmi tedarikçisi olarak seçildi.



Kategori : EKONOMİ