Teröre karşı, Doğu'ya dev yatırım!

  • Ana Sayfa
  • Teröre karşı, Doğu'ya dev yatırım!
Teröre karşı, Doğu'ya dev yatırım!
Hükümet teröre inat Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımlarına hız verdi... Abone ol

Terör örgütüne rağmen Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım yağıyor. Hükümet GAP Eylem Planı'yla bölgeye 38.5 milyarlık yatırım yaptı. 400 bin kişiye istihdam sağlandı. Yeni teşvik paketiyle cazip hale getirilen Doğu'da 7 ayda 1.5 milyarlık rekor yatırım teşvike bağlandı. Terör, Doğu ve Güneydoğu'daki kamu ve özel sektör yatırımlarının önünü kesemiyor.

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in gaberine göre; hükümetin açıkladığı Cumhuriyet hair transplant cost in turkey tarihinin en kapsamlı teşvik paketiyle bölgeye yerli-yabancı yatırımcılar akın ediyor. 2008'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı GAP Eylem Planı'yla da bölge makus talihini yeniyor. Plan çerçevesinde kalkınmada öncü rolü üstlenen devlet bölgeye 38.5 milyar liralık harcama yaptı. Yatırımların gerçekleşme oranı yüzde 86'ya ulaştı. 400 bin kişiye istihdam yaratıldı. Yeni teşvik paketiyle de yılbaşından bu yana terörün yoğun olarak yaşandığı başta Hakkari, Şırnak gibi illeri kapsayan 6. Bölge için de 1 milyar 550 milyon liralık yatırımı teşvik belgesine bağlandı. Bölgedeki organize sanayi bölgelerinde de yaklaşık 260 yatırımcı sıra bekliyor.

10 HES, 15 BARAJ
GAP kapsamında 10 hidroelektrik santrali tamamlanırken, enerji yatırımlarının yüzde 74'ünde gerçekleşme sağlandı. Hidroelektrik santrallerinin işletmeye alınışından 2011 yılı sonuna kadar 355 milyar kilovat- saat elektrik enerjisi üretildi, üretilen bu enerjinin parasal değeri 21.3 milyar dolara ulaştı. Toplam uzunluğu 639 km olan ve 498 bin 728 hektar alana hizmet edecek ana kanalların inşaatına başlandı ve 2013 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. 15 baraj tamamlanırken, 1 milyon hektarlık alanı sulayacak su depolandı. Toplam 313 bin 165 hektarlık alan sulamaya açıldı. Çamgazi, Hancağız, Kayacık, Hacıhıdır, Dumluca, Seve, Devegeçidi ve Çınar-Göksu barajları faaliyete geçti. Eylem planının uygulanması ile birlikte GAP yatırımlarının toplam kamu yatırımları içindeki payı yüzde 14'e yükseldi. Bu yıl bölgedeki yatırımlar için 4.2 milyar lira ayrıldı.



Kategori : GÜNCEL