Gül Meclis'ten içeri konuşacak!

  • Ana Sayfa
  • Gül Meclis'ten içeri konuşacak!
Gül Meclis'ten içeri konuşacak!
Cumhurbaşkanı Gül, “Yaptığımız en köklü reform” dediği Sayıştay Yasası’nı kuşa çeviren hükümete, Meclis açılışında tepki verecek Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Sayıştay Yasası üzerinde hükümetin, sürekli yaptığı değişikliklerle sivil, asker kamu kuruluşlarının harcamalarında şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesini ortadan kaldırmasından dolayı çok kızgın ve rahatsız olduğu belirtiliyor. Gül’ün, S best hair transplant in turkey ayıştay Yasası’nda yapılan değişiklikler sonucu, denetçilerin, Meclis adına devletin harcamalarını gerçek anlamda denetim görevinin artık neredeyse ortadan kaldırılmasına olan tepkisini Meclis’in, 1 ekimdeki açılışında yapacağı konuşmayla dile getireceği öğrenildi. Gül’ün, konuşmasında özelde hükümete genelde de parlamentoya eleştiriler getirmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Gül, geçen mayıs ayında Sayıştay’ın, 150. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, demokrasinin olmazsa olmaz kuralı olan şeffaflık ilkesine verdiği önemi şu sözlerle dile getirmişti: “Şeffaflık ve hesap verebilirlik demokrasilerin iki temel şartıdır. Son yıllarda yaptığımız en köklü reformlardan birisi yeni Sayıştay Yasası’dır. Çünkü bu yasa ile sivil, askerî, istihbarat teşkilatları, KİT’ler, belediye şirketleri de dahil olmak üzere devletin bir kuruşunun bile harcandığı her yer, ilk defa Sayıştay’ın denetimi kapsamına girmiş oldu.” Ancak, Gül’ün, “Son yıllarda yaptığımız en köklü reformlardan birisi” diye nitelendirdiği Sayıştay Yasası, reformist niteliğini, daha kanunlaştığı günden itibaren AKP’nin yaptığı düzenlemeler ve bu düzenlemelerde muhalefetin seçici davranıp gerekli güçlü tepkiyi vermemiş olması nedeniyle kaybetmiş bulunuyor.



Kategori : POLİTİKA