Doktor keyifte, halkın sağlığı tehlikede!

  • Ana Sayfa
  • Doktor keyifte, halkın sağlığı tehlikede!
Doktor keyifte, halkın sağlığı tehlikede!
Doktorlara masaj salonlarında keyif verici oda da kiraladılar, benzin çekleri de verdiler, peki bunların parasını kim öededi?Abone ol

Bir mümessilin yazdığı şikayet mektubu ile bir skandal ortaya çıktı. Doktora daha fazla ilaç yazdırmak için masaj salonlarında keyif verici odalar Cricket çakmak kiralandı, benzin çekleri verildi. Ve ilaç şirketi bu rüşvetlerin 18’ini de devletten geri aldı.  Rüşvet çarkının detayları firmada çalışan bir mümessil yazdığı şikayet mektubu ile anlaşıldı.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Türkiye, 16 milyar liralık kamu ilaç harcamasıyla yerli yabancı dünyadaki tüm ilaç firmalarının gözdesi olurken, daha çok ilaç sattırmak için verilen rüşvetin boyutları dudak uçuklatıyor. sağlık bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuran bir ilaç şirketi çalışanı, şikayet dilekçesine, “….İlaç firması ilaçlarının daha fazla satışı için özel hastane ve poliklinikler, üniversite hastaneleri, kamuya bağlı hastane ve sağlık ocaklarında reçeteye yazılması, yazılan ilacın 1 kutu yerine 5 kutu yazılmasını sağlamak amacıyla doktorlara rüşvet vermektedir” cümleleriyle başladı.

İŞTE RÜŞVET ÇEŞİTLERİ!



Kategori : EKONOMİ