İstanbul'un havalimanları depreme hazırlanıyor

  • Ana Sayfa
  • İstanbul'un havalimanları depreme hazırlanıyor
İstanbul'un havalimanları depreme hazırlanıyor
DHL'nin sosyal sorumluluk stratejisinin bir girişimi olan DHL Afet Müdahale Ekibi 3-7 Eylül tarihleri arasında Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında afetlere hazırlık eğitimini hayata geçiriyor.Abone ol

Uluslararası alanda yapılan işbirliğini Türkiye’ye taşıyan DHL, UNDP Türkiye ersağ üyelik başvurusu (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) işbirliği ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin de katkılarıyla İstanbul havalimanlarında “GARD – Havalimanlarının Afetlere Hazırlık Eğitim Programı”nı uygulamaya başladı.

DHL Afet Müdahale Ekibi tarafından beş gün süresince yürütülecek eğitim programı ile hem havalimanları hem de ilgili personel, afet sonrası lojistik şartlarına hazırlanıyor. Eğitim, yerel lojistik kapasitesini ve bilgi birikimini belirleyerek, doğal afet sonrası havalimanlarına önceden planlanmamış ölçüde yardım malzemesi geldiğinde yaşanabilecek aksaklıkları önlemeyi amaçlıyor. Endonezya, Nepal ve Bangladeş’te başarıyla hayata geçirilen eğitim programı sırasında havaalanı personelinin yanı sıra yerel yetkililer ve devlet yetkililerinin de özel gereksinimlerini değerlendirerek buna uygun detaylı acil durum planları oluşturuyor.



Kategori : GÜNCEL