Özel sektör 100 bin işsizi bekliyor

  • Ana Sayfa
  • Özel sektör 100 bin işsizi bekliyor
Özel sektör 100 bin işsizi bekliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'deki açık iş sayısının 100 bine ulaştığını ifade ederek, 'İş var, çalışan yok' dedi.Abone ol

İşsizlere para vererek meslek sahibi yapmanın mücadelesini verdiklerini de ifade eden Bakan Çelik, "İşsizlerimiz uzun süreli bir çalışm quanto costa il trapianto di capelli a eğiliminde değiller" diye dert yandı.

Kültürpark'ta vatandaşlarla sohbet eden Bakan Çelik, bu dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İş-Kur bünyesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. Yeni göreve başlayan 3 bin iş ve meslek danışmanın Türkiye'yi kendi aralarında taksim ettiğini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Her iş ve meslek danışmanın elinde hem işveren, hem de işsiz portföyü bulunuyor. İş adamlarımızı ziyaret ederek onların talep ettiği iş gücünü belirliyorlar. Diğer taraftan da buna uyumlu işsizleri, bu iş yerleriyle buluşturuyorlar. Bu çalışma iki aydır Türkiye'de yoğun bir şekilde devam ediyor. Ve hemen bunun neticelerini görmeye başladık. Şu anda açık iş sayısı Türkiye'de 100 bin. 100 bin açık iş var. Bunlar, işçi bekliyor. Onun için biz diyoruz ki 'İş var çalışan yok'" dedi.



Kategori : POLİTİKA