Juliet'i canlandırdı Fransa ayakta alkışladı

  • Ana Sayfa
  • Juliet'i canlandırdı Fransa ayakta alkışladı
Juliet'i canlandırdı Fransa ayakta alkışladı
'Romeo ve Juliet'te, Juliet rolünü Paris’te 26 yaşındaki Türk kızı Cemile Naz Şimşek oynadı.Abone ol

Sekiz yıl önce yabancı dil bilmeden gittiği Paris’te, Juliet rolünü canlandıracak kadar yükselen Cemile Naz Şimşek’i oyunun prömiyerinde Fransızlar ayakta alkışladı.

Tiyatro eğitimi almak için sekiz yıl önce Paris'e gid best hair transplant in turkeyhair transplant in turkey en Cemile Naz Şimşek, 150 Fransız sanatçı arasından ünlü İngiliz oyun yazarı William Shakespeare'in 'Romeo ve Juliet' oyununda Juliet rolünü almayı başardı. Fransız yönetmenleri büyüleyen Cemile Naz Şimşek'i prömiyer ve ardından ilk temsilde Fransızlar ayakta alkışladı.

İzmit'te yaşayan, 14 yaşında İzmit Şehir Tiyatroları'nda eğitim almaya başlayan Cemile Naz Şimşek, 2003 yılında Akademi Tiyatro'da bir yıl eğitim aldıktan sonra 2004 yılında bir hiç yabancı dil bilmeden tiyatro eğitimini geliştirmek üzere Paris'e gitti. Şimşek Sorbonne Üniversitesi'nde 4 yıl aldığı Fransızca dil eğitiminin ardından yine Paris'teki 'Famille Mundi' tiyatro grubu ile çalışmalara başladı. Fransa'nın Cartoucherie bölgesindeki l'Epee de Bois tiyatrosunda Claude Merlin'in yönetimindeki 'Yedi Prenses' adlı oyunda Ursule rolüyle ilk kez sahneye çıktı. 2010 yılında Grotowski'nin 'Yoksul Tiyatro' kuramı hakkında hazırladığı yüksek lisans tezi ile öğretim üyelerinden tam not aldı.



Kategori : GÜNCEL