Balyoz sanıkları savunma yapmak istemedi

  • Ana Sayfa
  • Balyoz sanıkları savunma yapmak istemedi
Balyoz sanıkları savunma yapmak istemedi
Balyoz davasında savcı mütalaasına karşı son savunmaları için söz verilen tutuklu sanıkların büyük çoğunluğu, adil yargılanmadıklarını ileri sürerek savunma yapmayacaklarını söyledi.Abone ol

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının 102. duruşmasında, eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, MHP Milletv multi language seo ekili Engin Alan ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 221 tutuklu sanık ile 12 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, Ergin Saygun ve Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık ile bu davadan tutuksuz ancak Ergenekon davasından tutuklu bulunan Levent Ersöz ise duruşmaya katılmadı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Haluk Eyidoğan ile Mahmut Tanal da sanık avukatlarının oturduğu bölümden duruşmayı izledi.

İtalyan bilimadamı Galileo’nun 17’inci yüzyılda "dünya yuvarlak" dediği için zindana atıldığını daha sonra ise Papa tarafından affedilip çiftliğine gönderilerek denetimli serbestlik uygulandığını belirten Halil İbrahim Fırtına, "En katolik, en ekstrem sistemde bile kendi inanç görüşüne ters düşmesine rağmen denetimli serbestlik uygulanıyor. Gelin size de adil yargılamaya yardımcı olacak tekliflerimizi bir daha düşünün" dedi.



Kategori : GÜNCEL