Trafik kazası mağdurları hakkını aramıyor!

  • Ana Sayfa
  • Trafik kazası mağdurları hakkını aramıyor!
Trafik kazası mağdurları hakkını aramıyor!
Bu yılın ilk yarısında meydana gelen 147 bin trafik kazasında 95 binden fazla kişi yaralanırken, kazalarda her iki kişiden birinin hakkını aramadığı ortaya çıktı. Abone ol

Güvence Hesabı Müdürü Kadir Küçük, kazalarda bedenen zarara uğrayan kişilerin haklarını bilmediğini bu nedenle de sigortaya başvurmadıklarını söyle google reklamları di.

012’nin ilk altı ayında Türkiye genelinde toplam 147 bin trafik kazası meydana gelirken ve 95 binden fazla kişi de bu kazalarda yaralanırken, aynı dönemde içinde de 500 bine yakın kaza tespit tutanağı düzenlendi. Kaza tespit tutanağının başladığı 2008 yılından bugüne kadar da düzenlenen tutanak sayısı 3.5 milyonu geçti. Güvence Hesabı Müdürü Kadir Küçük, trafik kazaları ile ilgili yaptığı açıklamada, kazalarda yaralanan her iki kişiden birinin hakkını aramadığını söyledi. Güvence Hesabı’nın, trafik sigortasının olmadığı hallerde devreye girip, kazalarda bedeni zarar gören kişilerin zararlarını karşıladığını belirten Kadir Küçük, 2011 yılında Güvence Hesabı’na 11 bin 636 adet başvuru yapıldığını kaydetti. Küçük, 2000 yılında buyana ise başvuru sayısının 134 bine ulaştığını ifade ederek, “Ancak rakamlar bize, trafik kazalarında bedenen zarara uğrayan kişilerin haklarını bilmediğini ve bu nedenle de haklarını aramadıklarını gösteriyor” dedi.



Kategori : EKONOMİ