Bu üniversite diplomalı işsiz yetiştirmeyecek

  • Ana Sayfa
  • Bu üniversite diplomalı işsiz yetiştirmeyecek
Bu üniversite diplomalı işsiz yetiştirmeyecek
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Rektörü Prof.Dr. Adem Ersoy, 2013-2014 akademik yılında mühendislik ve doğa bilimleri, işletme ve turizm fakültelerine 30’ar öğrenci almayı planladıklarını belirttiAbone ol

Rektör Ersoy, "Ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu deprem mühendi anti seo çalışması sliği, afet ve acil durum yönetimi, iş güvenliği, su kaynakları yönetimi gibi yüksek lisans programları açacağız. Diplomalı işsiz yetiştirmeyeceğiz. Yüksek lisans ve doktora çeşitliliğine önem vereceğiz" dedi.

Üniversitenin hedefleriyle ilgili açıklama yapan ve bilimsel araştırmalarla yeni projelere çok önem vereceklerini vurgulayan Rektör Adem Ersoy, bu çalışmaların sonucunda vida bile olsa bir ürün ortaya çıkarmak istediklerini kaydetti. Rektör Ersoy, "Eğitimlerimizi uygulamalı yapacağız. Staj hariç öğrencilerimiz en az haftanın 1 günü fabrikada çalışacak. ’Üniversite-sanayi işbirliği’ni slogan olmaktan çıkarıp pratiğe dökeceğiz. Paydaşımız olan sanayicinin ayağına gideceğiz. Üniversite ile sanayi arasında ara yüzler oluşturacağız. Bu ara yüzler iletişimi, ilişkiyi, dayanışmayı güçlendirecek" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL