80 ülke Türkiye'ye otel açacak!

  • Ana Sayfa
  • 80 ülke Türkiye'ye otel açacak!
80 ülke Türkiye'ye otel açacak!
Orta Asya ve Türkiye Turizm Forumu (CATHIC), küresel kriz nedeniyle 2013'te sadece Türkiye'ye odaklanacak. 80'e yakın ülkenin turizmcileri Türkiye'de otel açıyorAbone ol

Her yıl Orta Asya ve Türkiye Turizm Forumu (CATHIC) adı verilen ve 80'den fazla ülkenin en önemli turizm yatırımcılarının bul ersag uştuğu turizm forumu, bu yıl Türkiye'ye odaklanacak. CATHIC Türkiye Temsilcisi Mehmet Önal, dünyadaki ekonomik gelişmeler nedeniyle forumun bu yıl 'Focus on Turkey' (Türkiye'ye odaklan) temasıyla düzenleneceğini açıkladı.

Önal, "Dünyadaki ekonomik gelişmeler turizm yatırımlarında yabancı işletmecilerin ilgisini Türkiye'ye çekti. 2013 Türkiye'nin yılı olacak. Çünkü dünyada ekonomik durgunluğun artması bekleniyor. Türkiye ekonomisi özellikle burada otel işletmek isteyen grupları cezbediyor" dedi. Eskiden Türk yatırımcıların yabancı işletmeci bulmak için yurtdışına gittiğini belirten Önal, artık durumun tersine döndüğünü, yabancı işletmecilerin Türk yatırımcıların ayağına kadar geldiğini söyledi. Önal, "4-6 Şubat 2013'te yapılacak forum için yabancı otel işleten gruplar Türkiye'de otel açmak ve yatırımcılarla tanışmak için kelimenin tam anlamıyla sıraya girdi" diye konuştu.



Kategori : EKONOMİ