Şemdinli'de stratejik savaş!

Şemdinli'de stratejik savaş!
Güvenlikçilere göre, PKK'nın Şemdinli-Derecik hattında saldırılarını arttırmasının nedeni, örgütün bu iki noktayı denetlemeden Türkiye'de alan tutamayacak olması Abone ol

PKK’nın alan tutma stratejisini hayata geçirmek istediği Hakkâri’nin Şemdinli tennessee seo İlçesi’nde silah sesleri bir aydır eksilmiyor. Her gün yeni çatışma ve ölüm haberleri geliyor. Örgütün yeni strajesini Taraf ’a değerlendiren üst düzey Emniyet yetkilisi, “Şemdinli değil Derecik de önemli. Bu iki bölge de kendileri açısından kritik. Derecik-Şemdinli olmadan Türkiye’de alan tutamazlar. Burayı stratejik olarak ele almak istiyorlar” dediler.

Örgütün ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği yerlerden biri olan Şemdinli, son bir aydır çatışma ve ölüm haberleriyle Türkiye’nin gündeminde. Ağır silahlarla Şemdinli kırsalına yerleşmek isteyen PKK, yeni stratejisini hayata geçirmek için günlerdir çeşitli eylemler yapıyor. Görüştüğüm üst düzey bir yetkili “PKK özellikle Şemdinli’yi neden merkeze aldı?” sorusuna şu yanıtı verdi:



Kategori : GÜNCEL