NATO'daki koltuğa Balyoz darbesi

  • Ana Sayfa
  • NATO'daki koltuğa Balyoz darbesi
NATO'daki koltuğa Balyoz darbesi
NATO Uluslararası Askeri Karargah (IMS) Lojistik ve Kaynaklar Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hakan Akkoç’un Balyoz davasındaki tutukluluğu sürünce özel kriterleri nedeniyle getirildiği koltuğu düştü, yapıda Türkiye’nin temsilcisi kalmadı.Abone ol

NATO Savunma Direktör Yardımcısı olarak kordiplomati georgia seo k görev yapan Tuğg. Akkoç, Balyoz davasındaki yakalama emrine uyup mahkemeye çıkmasına rağmen 19 ay önce tutuklanmıştı. Avukatı Ramazan Bulut, NATO Savunma Direktörlüğü görevinin düşmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Bu kordiplomatik bir görev ve atamayla değil, seçimle belirleniyor. Türkiye’ye verilmiş bir kadro yok. Bu göreve getirilmek için NATO’nun belirlediği bazı kriterler var, liyakatle ilgili, Türkiye seçip göndermiyor. Hangi personel bu kriterlere haizse ve hangi ülkenin personeliyse o atanıyor. Sadece yabancı dil değil, askeri yeterlilik, mülakat. Hakan Akkoç’un tutukluluğu sürdüğü için birkaç ay önce bu kadro düştü, Türkiye, tarihinde ilk kez üstlendiği NATO savunma direktörlüğü koltuğunu kaybetti. Hakan Akkoç’a söylemiştik yakalama kararı çıktı, gelme diye. Gelmeseydi ordudan istifa etse belki devam edecekti NATO’daki görevine. O kadar önemli ve kalifiye bir görev bu.”



Kategori : GÜNCEL