Sonbaharda hasat edilen limon, Kapadokya bölgesindeki tüf kayalıklara oyulan ve bir bakıma doğal soğuk hava depos breast reduction turkey prices u niteliğindeki depolara konularak, sulanması için bekletiliyor. Yaz kış 10-12 derece arasındaki sıcaklıkta 4 ay kadar bekletilen ’yatak’ limonlar, iç piyasaya ve ihracata sunuluyor.
Akdeniz’de ağırlıklı olarak Mersin, Antalya ve Adana’da üretimi yapılan limon, geçen yıl önceki yıllara göre daha az miktarda depolandığı için hasat dönemine 1.5 ay kala piyasada yok denecek kadar azaldı. İki tip olarak piyasada satışa sunulan limonun Antalya Toptancı Hali’nden çıkış fiyatı, 3.50 liraya kadar yükseldi. Haldeki toptan fiyatı 3 lirayı aşan limon, pazar ve marketlerde ise kilosu 5 liraya satışa sunuluyor.
Kategori : EKONOMİ