Kürt siyasetçiden PKK'ya sert çıkış

  • Ana Sayfa
  • Kürt siyasetçiden PKK'ya sert çıkış
Kürt siyasetçiden PKK'ya sert çıkış
Van’ın Kürt kökenli siyasetçilerinden Selam Anadolu Cesur Çoğunluk Grubu'nun lideri Galip İlhaner açıklamalarıyla gündeme oturduAbone ol

Van’ın Kürt kökenli siyasetçilerinden Selam Anadolu Cesur Çoğunluk Grubu'nun lideri Galip İlhaner, “Birileri bizi isyana teşvik ediyor. Türkiye’yi karıştırıp dış müdah georgia seo alelere açık hale getirmeyi planlıyorlar. Kürt halkı olarak kendi ülkemize asla ihanet etmeyeceğiz. Türkiye’ye ihanet kendimize ihanettir” dedi.

Akit gazetezinden Osman Yiğit'in röportajına göre Kürtler Türkiye'ye karşı kışkırtılıyor. Arap dünyasında yaşanan halk hareketlerinin ardından, Türkiye'de de Kürt siyaseti üzerinden kirli emeller güden çevrelerin ortaya attıkları “Kürt baharı” söylemi, Kürt kökenli vatandaşlar ve siyasetçilerden de tepki görüyor. Van'ın Kürt kökenli siyasilerinden Galip İlhaner, “Kürt baharı” söyleminin altında, Kürtleri kendi ülkelerine karşı ayaklandırma maksadının yattığını açıkladı. “Birileri bizi isyana teşvik adiyor. Kürt halkı olarak bu oyuna gelmeyeceğiz” şeklinde konuşan İlhaner, “Türkiye asla Suriye veya Libya olmayacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Kürt halkı olarak kendi ülkemize asla ihanet etmeyeceğiz. Türkiye'ye ihanet kendimize ihanettir” dedi.



Kategori : GÜNCEL