Galip Öztürk'ün otogar hesaplaşması

  • Ana Sayfa
  • Galip Öztürk'ün otogar hesaplaşması
Galip Öztürk'ün otogar hesaplaşması
İddialara göre rakip firmalar illegal yollarla devre dışı bırakılmaya çalışılıyor.Abone ol

Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamenin önemli bir bölümünü, Ulusoy, Varan, Kamil Koç gibi rakip firmaların baskı ve şiddet uygulanarak devre dışı bırakılması suçları oluşturuyor. Esenler Otogarı, Harem, Samsun, Çanakkale, Erzincan, Kırıkkale, Çarşam seo usa ba ve Havza otogarlarını işleten suç örgütünün yıllık geliri 200 milyon dolar olarak hesaplanıyor.

, Galip Öztürk’ün başında bulunduğu Metro Holding, şehirlerarası otobüs taşımacılık işini Metro Turizm markası ile yürütüyor. Grup, bir süre önce Asya Tur ve Hakiki Koç firmalarını da bünyesine kattı. İddianamede Galip Öztürk’ün talimatları ile hareket bazı sanıkların, rakip firmalara karşı kimi zaman şiddet uyguladıkları, firmaların yazıhanelerinin yağmaladığı anlatıldı. Söz konusu firmalar arasında Ulusoy, Varan, Kamil Koç, Nilüfer ve Pamukkale gibi Metro Turizm’in rakibi firmalar yer aldı. Şehirlerarası taşımacılık yapan firmaların yanı sıra şehir içi taşımacılık yapan küçük ölçekli firmaların ise son yıllarda geliştirilen ‘Mini Metro’ markası ile devre dışı bırakıldığı anlatıldı.

BASKIN YAPILDI, KURŞUNLADI

Anılan faaliyetler nedeni ile Metro Turizm hakkında Rekabet Kurulu’nca çok sayıda soruşturmanın yürütüldüğü, 2.5 milyon liralık cezanın kesildiği anlatılan iddianamede “Suç örgütünün var olan gücü nedeniyle bazı otobüs firmalarının iflas etmemek için Metro Turizm ve Galip Öztürk'ü şikayet etmekten çekindiği anlaşılmıştır ” denildi.



Kategori : GÜNCEL