Ankara'da terör zirvesi

Ankara'da terör zirvesi
Türkiye ve ABD heyetleri bugün Ankara’da terör örgütleri PKK ve El Kaide’nin sınırın Suriye tarafında faaliyetlerinin engellenmesi için masaya oturuyor. Abone ol

“Siyasi, askeri ve istihbarat çalışma grubu” toplantısına diplomatlar, istihbaratçılar ve askeri yetkililer katılacak, eldek mimarlık firması seo i tüm istihbarat bilgileri de paylaşılacak.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberine göre, Ankara ve Washington, sınırın Suriye kesiminde, terör örgütleri PKK ve El Kaide’nin barınmasını önlemek için ilk adımı bugün atacak. 2 ülkenin sivil ve askeri istihbarat birimleri, terör örgütlerinin sınırın Suriye tarafındaki otorite boşluğundan yararlanarak, Türkiye’nin iç güvenliğini tehdit edecek yapılanmalarına karşı en kapsamlı bilgi alışverişini devreye sokacak. Buna göre, Türkiye ve ABD, hem Suriye’nin kuzeyi ile iç kesimlerinde kendi insani kaynaklarından arazide daha fazla istihbarat toplayacak, hem de bir takım elektronik istihbaratı harekete geçirecek. Toplanan bilgiler 2 ülkenin ilgili makamlarınca ortak bir grupta değerlendirilecek. Bu değerlendirmelere göre sınırda terörist yapılanmalara karşı alınacak yeni önlemler devreye sokulacak.



Kategori : GÜNCEL