BDP'yi çıldırtan şey ne?

BDP'yi çıldırtan şey ne?
PKK terör saldırılarına heden hız verdi? BDP de kışkırtıcı demeçlerine devam ediyor? Peki bu çıldırma halinin nedeni ne?Abone ol

Star gazetesi yazarı Nasuhi Göngör, Türkiye'nin Irak ve Suriye'de Kürtler üzerinde nüfuz kazanma ihtimalinin BDP ve PKK'yı çıldırttığını yazdı.

Artan terör saldırıları neye işaret ediyor idaho seo ? Can yakıcı sorun yine gündemin ilk sırasında. Bölgeyi yakından bilen yazar Nasuhi Göngör, köşesinde bu konuyu ele aldı.

BDP VE PKK TAŞERONLUK YAPIYOR

(...)Suriye’de Beşar Esad dönemi bitiyor. Ancak altını çizelim, sadece Esad’ın gidişi sözkonusu, yoksa mevcut rejim tüm karanlığı ve ittifakları ile devam edecek. En azından bir süre daha. Daha önce ifade ettiğim gibi, Şam’daki değişim konusunda ABD ve Rusya arasında adeta gizli bir mutabakat var ve Rusya’nın kontrolünde bir değişim sürecinin devam etmesi öngörülüyor.

Kuşkusuz mevcut tabloda bu değişim Türkiye’nin hoşnut olacağı bir tercih değil. Ankara, geniş kesimleri temsil edecek bir iktidar modeli üzerinde duran tek aktördü, hala da öyle. Bu saatten sonra tercihini geri çekmesi ya da ‘Eline kan bulaşmamış Esad’ modeline sıcak bakması da mümkün değil. Ancak önümüzdeki dönem, Rusya’nın yürüttüğü bu model arayışının, ne Şam’a, ne bölgeye barış getirmeyeceğini de hep birlikte göreceğiz.



Kategori : GÜNCEL