Altın çağı için geri sayım başladı

  • Ana Sayfa
  • Altın çağı için geri sayım başladı
Altın çağı için geri sayım başladı
Çin’in ekonomiye teşviği ve FED’in eylüldeki toplantısına yönelik beklentilerle altının onsu 1.645 dolarla 3.5 ayın zirvesini gördüAbone ol

Uzmanlara göre FED, üçüncü parasal genişlemeye giderse altının onsu 1.850 dolara fırlayabilir.

Amerika Merkez Bankası (FED) ile Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) eylülde yapacağı toplantılardan çıkacak kararlara yönelik beklentiler son günlerde altın fiyatlarını yukarı çekerken, ulusl hotel reklam ararası piyasada altının onsu dün son 3.5 ay en yükseği olan 1.645 doları gördü. Toplantılar yapılana kadar geçecek süreçte altının ons fiyatının 1.700 doları görebileceğini kaydeden uzmanlar, FED’in üçüncü parasal genişlemeye gitmesi durumunda altının 1.850 dolar seviyesini test edebileceğini söyledi.

İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç, Çin’in yeni ekonomik teşvikler alacağına dair yorumlar ve ECB’nin borç krizini kontrol altına almak amacıyla önlem alacağına dair artan umutların altını 3.5 ayın en yüksek seviyesine çıkardığını söyledi. Euro’nun değer kazanmasının yanında bir Güney Afrika platin madeninde çıkan çatışma sonucu platin ve paladyumun değer kazanmasının da altının yükselişine destek verdiğini kaydeden Saraç, FED’in ekonomideki soğumaya karşı önlem alacağı beklentileri de altındaki yükselişe destek verdiğini belirtti. Saraç “Altının bu yılın ikinci yarısında ilk yarıya göre daha güçlü bir performans sürdüreceğine dair tahminler mevcut” dedi. İstanbul Altın Rafinerisi Başkanı Özcan Halaç da ABD’deki başkanlık seçimleri, Avrupa’daki borç krizi ve İran’a askeri müdahale gibi konulardaki gelişmelerin altının seyrini etkileyeceğini söyledi. Dünyada emtia fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini ifade eden Halaç, altının da bundan etkileneceğini söyledi.



Kategori : EKONOMİ