Facebook'un bilinmeyenlerini anlattı...

  • Ana Sayfa
  • Facebook'un bilinmeyenlerini anlattı...
Facebook'un bilinmeyenlerini anlattı...
Facebook'da çalışan ilk Türk kızı Selena Çevik Facebook'la ilgili merak edilenleri Twit-ül Havadis'e anlattı...Abone olHatice Kübra
TWİT-ÜL HAVADİS- Facebook hayatımıza girdiğinden beri iletişim alışkanlıklarımız fazlasıyla değişti. Apartmanda sadece selamlaştığımız komşularımızla, okulda belki selam bile vermeden geçtiğimiz kişilerle, bayramdan bayrama gördüğümüz akrabalarımızla Facebook'da bi kaynaşır olduk. Birbirini dürtmeler, duvarlara yazmalar, yazılanları beğenmeler daha neler neler. Facebook hayatımıza bu k ohio seo adar hızlı girerken şirket olarak o kadar da hızlı büyüdü. Baş döndürücü büyüme hızıyla dünyada en çok merak edilen ve çalışılmak istenen şirketlerin başında geldi. Zaman zaman şirket içinden paylaşılan fotoğraflar ve bilgilerle daha da bir ilgi çekti.

İşte nerdeyse herkesin çalışmak istediği Facebook'da 4,5 yıldır çalışan bir isim vardı. Selena Çevik... Türkiye’de Kimya Mühendisliği bölümünü bitiren ve ardından 2005 yılının Ağustos ayında İşletme yüksek lisansı için ABD’nin Los Angeles eyaletine giden Çevik, eğitimini bitirdikten sonra Facebook'da çalışmaya başladı. O şirkete girdiğinde Facebook bu kadar büyük değildi ve o şirketin 450. çalışanı olarak işe başladı. Şimdi Facebook'un 4000 çalışanı var. Selena Çevik 4,5 yıllık Facebook deneyimiyle şimdi hayallerinin peşinden koşmak için Türkiye'ye döndü. Ben de sizler için onu Twit-ül Havadis'e konuk ettim. Facebook'la ilgili en çok merak edilenleri sizler için sordum.

İşte Selena Çevik'le yaptığımız o güzel söyleşi...

FACEBOOK'DA ÇALIŞAN İLK TÜRK KIZI

Facebook gibi bir şirkette çalışan  ilk Türk kızı olmak nasıl bir duygu?

İşimi ve Facebook'u her zaman çok sevdim. Facebook benim için ikinci bir üniversiteydi. Bu süreçte küçük bir startupın dünya çapında bir kurum haline gelmesini adım adım gördüm ve yaşadım. Bu da tabii ki benim için çok büyük bir deneyim oldu. Facebook Türkiye'de ve dünyada çok iyi tanınan bir marka. Ayrıca Amerikalılar da Facebook'ta çalışmayı bir prestij olarak goruyor. Dolayısıyla böyle bir organizasyonda çalışmak benim için de gurur vericiydi.

Kategori : GÜNCEL