BDP'ye molotof atanlara tahliye

BDP'ye molotof atanlara tahliye
BDP Ankara İl Başkanlığı'na 15 Temmuz 2011'de molotofkokteyli atılması olayıyla ilgili görülen davada mahkemeden tartışılan karar.Abone olVan'daki bir ağır ceza mahkemesinin kararıyla yargının silah kapsamına aldığı ve sanıklara 12 yıl 6 ay ceza verdiği molotof kokteyline ilişkin Ankara'da verilen bir karar, uygulamadaki ikiliğe dikkatleri çekti.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP Ankara İl Başkanlığı'na 15 Temmuz 2011'de molotofkokteyli atılması ola google remarketing yıyla ilgili tutuklu bulunan 2 sanığın tahliyesine karar verdi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Şahap Gürsoy'un da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 19 sanığın, "suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yönettikleri ve üyesi oldukları" ve bu kapsamda bir dizi suç işledikleri iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Nurullah Coşgun ve Aziz Mencet ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve BDP adına avukat Emel Sayın katıldı. Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, geçen duruşmada verdiği esas hakkındaki mütalaayı tekrarlayarak, yargılama konusu olaya ilişkin delillerin toplandığını, bu kapsamda tutuklu sanıkların tahliye edilmesini talep etti.

Tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları, müvekkillerinin beraatını istedi.

Nurullah Coşgun ve Aziz Mencet'in avukatı Gökan Pirinççi de iddia makamının "örgütün olmadığına ilişkin" mütalaasına katıldıklarını söyledi.

Müvekkilinin uzun süredir tutuklu olduğunu belirten Pirinççi, yürürlüğe giren üçüncü yargı paketi kapsamında müvekkilinin tahliyesine ve atılı suçlardan beraatına karar verilmesini istedi.

BDP adına avukat Emel Sayın da iddia makamının mütalaasını kabul etmediklerini ifade ederek, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Gürcan Acar, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdiklerini bildirerek, duruşmayı erteledi.



Kategori : GÜNCEL