Afyon patlamasında yeni ayrıntılar!

  • Ana Sayfa
  • Afyon patlamasında yeni ayrıntılar!
Afyon patlamasında yeni ayrıntılar!
Genelkurmay Başkanlığı, Afyon'da meydana gelen patlama hakkında cevap verilmeyenlere açıklık getirdiAbone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Afyon’da mühimmat deposundaki patlamayla ilgili yaptığı açıklamada “Acemi askerler orada ne arıyordu? Neden gece çalışıldı? İşlem gerekli önlemler alınmadan mı yapıldı?” sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlı tokai çakmak ğı, Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olmasına yol açan ve ilk belirlemelere göre kaza olduğu kaydedilen patlamayala ilgili dün bir açıklama yaptı. Açıklamada, mühimmat deposundaki patlamanın ardından gündeme gelen “Acemi askerler orada ne arıyordu?”, “Neden gece çalışıldı?”, “İşlem gerekli önlemler alınmadan mı yapıldı?” sorularına yanıt verildi. Genelkurmay Başkanlığı, olayın meydana geldiği günün ertesi sabahında, şehitlere ilişkin yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından dün ilk detaylı açıklamasını yaptı. Genelkurmay, sabah saatlerinde internet sitesine koyduğu açıklamada şu bilgileri kamuoyuyla paylaştı:

284 BİN 550 EL BOMBASI
milletimizi ve TSK’yı büyük acıya boğan elim olay ile ilgili olarak 7 Eylül 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı’nın yerinde yaptığı incelemeler sonucunda elde edilen bilgiler aşağıda sunulmuştur. Susurluk Mühimmat Depo Komutanlığı’nın lağvedilmesi üzerine 284 bin 550 adet el bombası Afyon’da konuşlu Mühimmat Depo Komutanlığı’na nakledilmiş ve mühimmat geçici olarak depolanmıştır.



Kategori : GÜNCEL