Şehitlerin kanı yerde kalmadı!

  • Ana Sayfa
  • Şehitlerin kanı yerde kalmadı!
Şehitlerin kanı yerde kalmadı!
İzmir'in Foça ilçesinde iki askerimizin şehit olduğu saldırı ile ilgili tüm detayları ortaya çıktı!Abone ol

İzmir'in Foça ilçesinde 9 Ağustos 2012 günü iki askerin şehit olduğu ve 10'u asker 12 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısını yapanların, Şanlıurfa Viranşehir'de güvenlik güçleriyle çatışmaya giren iki kişi olduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa'daki çatışmada "Ahmet Bal" sahte kimliğini kullanan terörist ölü ele geçilirken Yunus Çiçek yaralı olarak yakalandı. Bombacılara Foça'daki eylemleri sırasında yardım ve turkey hair transplant package yataklık ettiği belirlenen beş kişi ise İzmir ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. Olay yerinde bulunan patlatma düzeneği ve su şişesindeki parmak izlerinden, zanlıların Bal ve Çiçek olduğu tespit edildi. İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, bombacıların saldırıdan önce Manisa'ya giderek polis ve askeri tesislerde keşif yaptığını açıkladı. Saldırı emrini bizzat Fehman Hüseyin'in verdiği bombacıların, Foça'daki olayın ardından 20 gün Manisa'da dağda kaldıkları, daha sonra önce Adana'ya, ardından da Şanlıurfa'ya gittikleri öğrenildi.

PARMAK İZLERİ AYNI
Şanlıurfa'da güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada biri ölü ele geçirilen, diğeri de yaralı olarak yakalanan iki teröristin parmak izlerinden, Foça'daki saldırıyı yapanlar olduğu tespit edildi. İl Emniyet Müdürü Bilkay, bir basın toplantısı düzenleyerek soruşturmayla ilgili bilgi verdi. Olay yerinde bulunan delillerde yapılan inceleme sonucu bombacıların parmak izlerinin belirlendiğini belirten Bilkay, Viranşehir'de ölü ve yaralı ele geçilen teröristelerin parmak izlerinin bunlarla örtüştüğünü kaydetti. Bombacıların yakalanmasının ardından İzmir Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, İzmir Başsavcılığı ve Şanlıurfa Başsavcılığı ile birlikte operasyonu başlattıklarını belirten Bilkay, İzmir'in Bayındır ilçesinde üç, Şanlıurfa'da iki olmak üzere bombacılara yardım ve yataklık eden beş kişiyi gözaltına aldıklarını söyledi. Bayındır'da F.K., Ş.R. ve Ş.R., Şanlıurfa'da K.R. ve H.D.'nin gözaltına alındığı öğrenildi. Zanlılardan üçünün kardeş oldukları da belirtildi.



Kategori : GÜNCEL