İşte olay olan o 'asker yetiştirme' şirketi

  • Ana Sayfa
  • İşte olay olan o 'asker yetiştirme' şirketi
İşte olay olan o 'asker yetiştirme' şirketi
Aydınlık Gazetesi 'kontrgerilla merkezi' iddiasında bulundu. Milliyet Gazetesi o merkeze girdi. İşte tartışma yaratan o kurum.Abone olEmekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin başkanlığında, yabancı orduların personeline eğitim vermek üzere Savunma ve Danışmanlık Şirketi kuruldu. Şirket kadrosunda astsubaydan g cinsel takviye enerale 58 emekli asker var.

Aydınlık Gazetesi dün bu şirketi 'Suriye'deki direnişçileri yetiştiren kontrgerilla merkezi" olarak lanse etmişti. Milliyet Gazetesi o merkeze girdi ve emekli askerlerin kurduğu şirketin henüz faaliyette olmadığını yazdı.

Yabancı ülke ordularının personeline teknik ve stratejik eğitim vermek için emekli Türk subayları tarafından kurulan SADAT Savunma ve Danışmanlık Şirketi, Milli Savunma Bakanlığı’nın onayını bekliyor.

Yönetim kurulu başkanlığını emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin yaptığı şirketin danışman kadrosunda astsubaydan generale kadar 58 emekli asker var. Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da şirketin “Ortadoğu Danışmanı.” Öncelikli hedeflerinin Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin orduları olduğunu belirten Tanrıverdi, “Danışman kadromuzda 58 kişi var, izin çıkarsa altyapımızı tamamlayıp her türlü teknik, stratejik ve liderlik eğitimini verebileceğiz” dedi.



Kategori : GÜNCEL