PKK altın vuruşa hazırlanıyor!

  • Ana Sayfa
  • PKK altın vuruşa hazırlanıyor!
PKK altın vuruşa hazırlanıyor!
Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner'in iddiaları çok tartışılacak...Abone ol

Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner PKK'ya destek veren ülkeleri açıkladı ve inanılmaz iddialarda bulundu. Laçiner:

"PKK, İran, Irak ve Suriye topraklarında çok rahat bir şekilde hareket ediyor. Hatta İran, bazı karakollarını PKK’ya terk etmiş durumda. Suriye ve İran’da PKK’lılara askeri eğit trapianto di capelli turchia im veriliyor. Özellikle Irak üzerinden Türkiye’ye ciddi silah akışı oluyor. Bunun kaynağı İran da olabilir, Suriye de olabilir, bir başka ülke de olabilir. Ama şurası açık; bir nokta, bir yer, Türkiye’nin bölünmesi gerektiğine karar vermiş. Birileri bu konuda çalışıyor!" diyerek çok konuşulacak iddialar ortaya attı.

Laçiner, daha önce yaptığı bir söyleşide “PKK iç savaş stratejisine dönüyor” demişti.  BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da, “Çukurca-Şemdinli arasındaki 400 kilometre PKK’nın denetiminde” dedi. İşte Laçiner'e göre bundan sonra olcaklar;

Hakkari, Şemdinli ve Şırnak gibi Türkiye’nin Güneydoğusu’nda, Irak ve İran sınırlarına komşu olan bir nevi üçgen gibi bir bölge var. Bu bölgede PKK son 1-2 yıldır bir ‘kurtarılmış bölge’ oluşturma hedefindeydi. Belki bu hedef daha önceden konulmuştu. Açılımla birlikte PKK’nın içerisinde bu hedefe ulaşma yönündeki çalışmalar arttı. PKK bir yandan açılımla devleti oyalayıp, diğer yandan da sahada bir ‘kurtarılmış bölge’ oluşturma gayretine girdi. Bana sorarsanız, bu İran ve Suriye’nin birlikte geliştirdikleri bir stratejik akıldır. Arap Baharı’yla birlikte Türkiye’de de bir Kürt Baharı başlatma düşüncesi gelişti. Yani bir halk hareketi ve bir kurtarılmış bölge oluşturma çabası gelişti. Yalnız bu halk ayaklanmasının tek eksik yönü halktır.



Kategori : GÜNCEL