Şemdinli PKK'ya karşı

Şemdinli PKK'ya karşı
PKK'ya Şemdinli halkından ağır darbe... Kaymakam Mesut Gençtürk, PKK saldırılarını halkın ihbar ettiğini söyledi. Abone ol

PKK, Şemdinli'ye önceki gün 3. kez saldırdı. Hedef yine ilçeyi ele geçirip PKK bayrağı dikmekti. İşte bu saldırının hemen öncesinde 23 Ağustos gecesi Jandarma ihbar hattına Şemdinlili bir vatandaştan gelen 'şehir me sağlık sektörü seo rkezinde elinde silahlı PKK'lılar var' ihbarı üzerine, merkezdeki güvenlik güçleri teyakkuza geçti. Eylem ihbarının ardından kentin önemli noktalarını tutan polis ve asker, ihbar edilen sokakta 6 PKK'lıyı tespit etti. Kısa sürede operasyon yapılarak 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

1 DAKİKALIK BAYRAK DİKİN

PKK'lıların aldığı darbe telsiz konuşmalarına da yansıdı. Vatandaş ihbarıyla saldırı planı bozulan örgüt, Şemdinli bozgununu kapatmak için bayrak dikilmesi talimatı verdi. Kandil'den gelen eylem talimatındaki 'Bayrak dikin dağların birine 1 dakika olsa bile' sözleri telsiz konuşmalarına da takıldı. Öldürülen teröristlerin üzerinden PKK bayrakları çıktı.
İlçeye 4 koldan girmek isteyen PKK'lılar öldürülünce üst bölgedeki örgüt üyeleri kaçmaya çalıştı. İHH'ların geçtiği görüntülerle yerleri tespit edilen 60 kişilik PKK’lı grup da dağıtıldı. Son saldırının ardından ypılan operasyonda 25 PKK'lı öldürüldü. 27 PKK'lı ise yaralı olarak kaçtı. 3 büyük operasyonda toplam 200'ye yakın PKK'lı öldü.



Kategori : GÜNCEL