Türkiye'nin sesi olmak içimdeki çocuğu öldürüyor

  • Ana Sayfa
  • Türkiye'nin sesi olmak içimdeki çocuğu öldürüyor
Türkiye'nin sesi olmak içimdeki çocuğu öldürüyor
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, insanların kendisini Türkiye için bir çeşit diplomat gibi gördüklerini, bunun da kendisine bir sorumluluk yüklediğini ifade ettiAbone ol

Pamuk, “Böyle olmak istemiyorum. Bu yine şakacı ifade tarzıyla ilgili. Türkiye’nin sesi ya da temsilcisi olmak neşe dolu ve masum bir durum değil. Bu beni ersag utangaç biri yapıyor. İçimdeki çocuğu öldürüyor” diye konuştu. The Independent gazetesinden Shaun Walker, Orhan Pamuk’la bir söyleşi gerçekleştirdi. Walker, yazarın yazdıklarıyla ve söylediği sözlerle son yıllarda başının derde girdiğini belirterek, “ölüm tehditleri aldı” ifadesini kullandı. Pamuk da bu konuda “Sağcı basının bana karşı yürüttüğü kampanya 2010’a kadar devam etti. Çok rahatsız hissettim ancak şimdi daha rahatım” ifadelerini kullandı. Pamuk şunları kaydetti:

“Belki de bir ölçüde Nobel ödülü yüzündendir. Ancak aynı zamanda ülke de değişti. Türkiye’nin AB’ye katılmasını destekliyordum ve tüm proje dağıldı. Böylece üyeliği savunanlara yönelik kötü enerji de ortadan kalktı. Bir roman yazarı olmak sizi sorumsuz bir şekilde çalışan biri yapıyor. Size karşı bu kampanyalar olduğu zaman kelimelerinize dikkat ediyorsunuz; bunu daha fazla istemiyorsunuz. Karakterlerinizden biri şakacı bir ruh durumuyla bir şey söylüyor ve sonra kontrolden çıkıyor” dedi.



Kategori : GÜNCEL