Cezaevleri BBG evi gibi

Cezaevleri BBG evi gibi
Denetimli Serbestlik Elektronik İzleme Merkezi’de 40 kişi 7 gün 24 saat adım adım izleniyor.Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le birlikte Ankara’daki Denetimli Serbestlik Elektronik İzleme Merkezi’ni (EİM) gezdik. Pilot uygulamayla 25 Şubat’ta 7 kişiyle başlatılan şu anda 40 kişinin elektronik kelepçe ile kontrol altında tutulduğu Eİ mekke gezi M, Konya Yolu’nda. Sıkı bir güvenlik protokolü var. Önce kartla açılan bir kapıdan geçiliyor. Görevli personel göz taramasından geçerek, merkeze girebiliyor.

40 kişi sinyal veriyor Ayak bileklerine elektronik kelepçe takılı, ellerinde cihaz olan 40 kişi, 7 gün, 24 saat, tek ya da 2 parçalı uydu (GPS) takip ünitesiyle anlık dev ekran ve bilgisayarlardan izleniyor. 14 kişinin çalıştığı merkez bugüne kadar 61 kişiyi izledi. 21 kişinin elektronik takibi bitti. 40 kişi hâlâ sinyal veriyor.
Alkollü eş üflüyor Alkol alıp eşine şiddet uygulayan ya da alkole bağlı suçlara karışan kişilere ise “evde alkol kullanmama” ve “eve alkollü gelmeme” üniteleri ile takip yapılıyor. Sabit telefon hattı ve GSM ağı üzerinden haberleşme sağlayan ünite, alkol testlerini belirlenen zaman diliminde rastgele saatlerde kişiden cihazı üflemesini isteyerek yapıyor. Hükümlü yüzünü cihaza tutup üflüyor. Yeterince üflemezse cihaz uyarı veriyor. Alkol test sonuçları ve resim doğrulama sonuçları otomatik olarak merkeze gönderiyor.



Kategori : GÜNCEL